Ανισοσκελία

Αρχικά αξιολογούμε το είδος της ανισοσκελίας που έχετε, αν δηλαδή είναι πραγματική και οφείλεται σε διαφορά μήκους των κάτω άκρων μεταξύ τους, ή αν είναι φαινομενική, δηλαδή με ισουψή κάτω άκρα ,προκύπτει από προβλήματα σπονδυλικής στήλης και γλουτιαίας περιοχής.

Πραγματική ανισοσκελία

Με τη βοήθεια του πελματογράφου και των κλινικών μας μετρήσεων, κατασκευάζουμε για τη διόρθωση του άνισου ύψους εξατομικευμένα ιατρικά ορθωτικά πέλματα, ενώ παράλληλα δίνουμε κατάλληλες προληπτικές και θεραπευτικές οδηγίες.

Με αυτόν τον τρόπο επαναφέρουμε τις δομές που επηρεάζονται από την ανισοσκελία σε ισορροπία και το άτομο επανέρχεται στις καθημερινές του δραστηριότητες και χόμπυ χωρίς κανένα πρόβλημα

Φαινομενική ανισοσκελία

Με τη βοήθεια του πελματογράφου και των κλινικών μας μετρήσεων, παρεμβαίνουμε θεραπευτικά και διορθώνουμε τα κύρια αίτια αυτού του είδους της ανισοσκελίας, όπως ασυμμετρίες σπονδυλικής στήλης (θωρακικής / οσφυϊκής μοίρας), προβλήματα ιερολαγωνίων αρθρώσεων, trigger points γύρω από σπονδυλική στήλη ή γλουτούς, κ. ά, με τη βοήθεια των εξής:

  1. manual therapy
  2. τεχνικές μαλακών μορίων
  3. Βελονισμός
  4. θεραπευτική άσκηση

και έτσι επαναφέρουμε στο σώμα του ατόμου σωστή δομική ισορροπία, χωρίς να χρειάζεται ουσιαστικά να παρέμβουμε στο ύψος των κάτω άκρων διότι δεν χρειάζεται.

*** Ακολουθήστε μας στα social media & δείτε περισσότερα νέα και αποτελέσματα της φυσικοθεραπείας ανισοσκελίας στους ασθενείς μας ***