Διάσταση ορθού κοιλιακού μυός

Η διάσταση του ορθού κοιλιακού μυός αποτελεί μια παθολογική κατάσταση κατά την οποία ο συνδετικός ιστός του ορθού κοιλιακού τεντώνει με αποτέλεσμα τα δυο τμήματα του ορθού κοιλιακού να απομακρύνονται μεταξύ τους.

Αιτίες διάστασης αποτελούν:

  1. εγκυμοσύνη
  2. παχυσαρκία
  3. χειρουργείο
  4. λανθασμένη τεχνική ασκήσεων

Η κοιλιά προεξέχει αφύσικα, κατάσταση που δεν υποχωρεί με άλλους τρόπους και ειδικά όταν ο συνδετικός ιστός έχει σκιστεί, τα εσωτερικά όργανα της κοιλιάς προβάλουν προς τα μπρος ,δίνοντας την εικόνα της κήλης. Επίσης η διάσταση συνοδεύεται από οσφυαλγία και λοιπά μυοσκελετικά προβλήματα , διότι η κοιλιακή υποστήριξη δεν είναι επαρκής, δυσλειτουργίες πυελικού εδάφους και κακή σωματική στάση.

Οργανώνουμε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα φυσικοθεραπείας της διάστασης του ορθού κοιλιακού , μετά από λήψη του ιστορικού, αξιολόγηση και φυσική εξέταση της συγκεκριμένης διάστασης.

             Σκοπός μας είναι το κλείσιμο της διάστασης με ειδικές ασκήσεις, η αντιμετώπιση των συνοδών συμπτωμάτων και η συνολική βελτίωση της σωματικής σας στάσης, ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα της κοιλιάς , η ασφαλής επαναφορά σας σε σπορ και χόμπυ, διατηρώντας την λειτουργικότητα του κοιλιακού σε άρτια κατάσταση.

            Σημαντικό αποτελεί το γεγονός  ότι η αποκατάσταση της διάστασης του ορθού κοιλιακού μυός αποτελεί παθολογία η οποία χρήζει φροντίδας και θεραπείας αποκλειστικά από εξειδικευμένη φυσικοθεραπεύτρια ,η οποία είναι επιστήμονας υγείας, ταυτόχρονα παρακολουθεί και καθοδηγεί με ασφάλεια την αποκατάσταση της περιοχής καθώς και τα υπόλοιπα οργανικά συστήματα που επηρεάζονται από αυτή (αγγειολογικό, γαστρεντερολογικό, γυναικολογικό, νευρομυοσκελετικό, αναπνευστικό σύστημα).

Υπηρεσία λόγω απόστασης: Σε περίπτωση που η διαμονή σας είναι εκτός Αττικής ή επιθυμείτε θεραπεία εξ αποστάσεως και γνωρίζετε την υπάρξη της διάστασης στον ορθό κοιλιακό σας, μπορείτε να ξεκινήσετε συνεδρίες φυσικοθεραπείας διάστασης μέσω βιντεοκλήσης. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε την ύπαρξη της διάστασης, οργανώστε 1 επίσκεψη αξιολόγησης διάστασης στο χώρο μας και σε περίπτωση που χρειάζεστε κάποια μορφή φυσικοθεραπείας, ξεκινήστε την πρώτη σας συνεδρία μαζί μας σε αυτή την επίσκεψη και μετά συνεχίστε το πρόγραμμά σας με βιντεοκλήση από την άνεση του σπιτιού σας  .

INFO 📚: Η εκ νέου εξειδίκευσή μας στην φυσικοθεραπεία προβλημάτων διάστασης ορθού κοιλιακού μυός και πυελικού εδάφους πραγματοποιήθηκε τον  Μάϊο του 2018 με καθηγήτρια την Kari Bø, PhD Πρύτανη της Νορβηγικής Σχολής Αθλητικών Επιστημών (NSSS), Όσλο, Νορβηγία, με τεράστια εμπειρία και παγκόσμια αναγνωρισμένο ερευνητικό έργο στη διάσταση ορθού κοιλιακού μυός και τις δυσλειτουργίες πυελικού εδάφους. Ταυτόχρονα από τον Μάρτιο του 2021 παρακολουθούμε πολύμηνο πρόγραμμα εξειδίκευσης αποκατάστασης διάστασης ορθού κοιλιακού μυός και πυελικού εδάφους σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και εξειδικευμένη επιστημονική ιατρική ομάδα στο πλευρό μας, με όλες τις τελευταίες θεωρητικές και πρακτικές εξελίξεις στο αντικείμενο μέχρι και σήμερα.

Mε την καθηγήτρια Kari Bø, PhD Πρύτανη της Νορβηγικής Σχολής Αθλητικών Επιστημών (NSSS), με τεράστια εμπειρία και παγκόσμια αναγνωρισμένο ερευνητικό έργο στην αποκατάσταση διάστασης ορθού κοιλιακού μυός.

#female 35 yrs

#postnatal diastasis recti

#φυσικοθεραπεία διάστασης μετά από εγκυμοσύνη

Review in Google site

  

#female 34 yrs

#postnatal diastasis recti

#φυσικοθεραπεία διάστασης μετά από εγκυμοσύνη

#Aσθενής_50_χρόνων με πολλαπλά χειρουργεία στην κοιλιακή χώρα, μυ’ι’κή αδυναμία  και διάσταση ορθού κοιλιακού.  Πλάγια όψη 1ης και τελευταίας συνεδρίας

#Aσθενής_50_χρόνων με πολλαπλά χειρουργεία στην κοιλιακή χώρα, μυ’ι’κή αδυναμία  και διάσταση ορθού κοιλιακού.  Πρόσθια όψη 1ης και τελευταίας συνεδρίας

Review in FB Physio Health – Καραμανίδου Χρύσα

Review in Google site

Στιγμιότυπο από την αξιολόγηση και μέτρηση της διάστασης ορθού κοιλιακού

Checking diastasis

Review in Google site

#female_32yrs με διάσταση ορθού κοιλιακού μυός

  • Διαμονή εκτός Αττικής – Συνεδρίες εξ΄ αποστάσεως
  • 3τεκνη μετά από δίδυμη κύηση
  • χαρακτηριστικό παράδειγμα διάστασης ακόμη και σε λεπτούς σωματότυπους χωρίς αρχικά φαινομενικά έντονες παθολογίες στην περιοχή της κοιλιάς (photo Week 1)

#female_32yrs με διάσταση ορθού κοιλιακού μυός

  • Διαμονή εκτός Αττικής – Συνεδρίες εξ΄ αποστάσεως
  • 3τεκνη μετά από δίδυμη κύηση
  • χαρακτηριστικό παράδειγμα διάστασης ακόμη και σε λεπτούς σωματότυπους χωρίς αρχικά φαινομενικά έντονες παθολογίες στην περιοχή της κοιλιάς (photo Week 1)

*** Ακολουθήστε μας στα social media & δείτε περισσότερα νέα και αποτελέσματα της φυσικοθεραπείας στη διάσταση ασθενών μας ***