Κατάγματα

Το κάταγμα αφορά τη λύση της συνέχειας του οστού, χρειάζεται άρτια επιστημονική αντιμετώπιση από την πρώτη στιγμή του συμβάντος για ορθή επούλωση, αποκατάσταση και αποφυγή δυσάρεστων επιπλοκών.

Αφού έχετε λάβει την απαραίτητη ορθοπεδική φροντίδα και οδηγίες ακινητοποίησης, καλό είναι συνεργαζόμαστε από αυτό το πρώιμο στάδιο ακινητοποίησης, διότι σας δείχνουμε περιφερικές, ασφαλείς και ήπιες ασκήσεις που μπορείτε να πραγματοποιείτε καθόλο το διάστημα αυτό που αναμένετε να δέσει η τραυματισμένη περιοχή. Έτσι διατηρείτε τη μυική δύναμη σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο σε σχέση με την πλήρη ακινησία περιοχών που δεν χρειάζεται.

Στο στάδιο της κινητοποίησης (αφού βγάλετε τον γύψο, νάρθηκα, εξωτερική οστεοσύνθεση) , η φυσικοθεραπευτική μας φροντίδα αφορά:

 • την ορθή συνέχιση επούλωσης της περιοχής του κατάγματος,
 • την σταδιακή φόρτιση των δομών ,
 • τη μείωση του πόνου ή οιδήματος στην περιοχή,
 • αύξηση μυικής δύναμης
 • μείωση πιθανής δυσκαμψίας
 • λειτουργική ασφαλή επαναφορά ατόμου σε εργασιακό περιβάλλον ή φυσική δραστηριότητα / χόμπυ

Η φυσικοθεραπευτική αντιμετώπιση ενός κατάγματος απαιτεί ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα αποκατάστασης , λαμβάνοντας υπ΄ όψη μας το ιστορικό του ατόμου και τα ευρήματα στην φυσική εξέταση.

Χρησιμοποιούμε συνήθως συνδυαστικά τις ακόλουθες υπηρεσίες για ασφαλή φόρτιση και γρήγορους ρυθμούς επούλωσης, ανάλογα την εκάστοτε βελτίωση κατά τη διάρκεια του προγράμματος:

 1. συνεχής παθητική κινητοποίηση (CPM) όλων των αρθρώσεων του σώματος
 2. σταδιακή ενδυνάμωση χωρίς πόνο στην πιο ολοκληρωμένη και σύγχρονη μονάδα αποκατάστασης και άσκησης CYBEXMYOFORCE III”, REHABILITATION SYSTEM, γερμανικής κατασκευής και τεχνολογίας, για πληθώρα αρθρώσεων και μυών του ανθρωπίνου σώματος.
 3. manual therapy
 4. τεχνικές μαλακών μορίων
 5. φυσικά μέσα / σύγχρονα μηχανήματα
 6. θεραπευτική περίδεση
 7. βελονισμός
 8. πελματογραφία και ιατρικά ορθωτικά πέλματα στις περιπτώσεις καταγμάτων των κάτω άκρων
 9. aqua training
 10. θεραπευτική άσκηση
 11. personal training
 12. Job / sport specific programme, κατά το οποίο εισάγουμε σταδιακά κινήσεις που προσομοιάζουν στο αγώνισμα / χόμπυ / εργασιακό περιβάλλον, επανεκπαιδεύοντας περαιτέρω τις δομές στις καθημερινές δραστηριότητες.

Στην περίπτωση της χειρουργικής αντιμετώπισης με εσωτερική οστεοσύνθεση κατάγματος, είμαστε σε συνεννόηση με τον χειρούργο σας και οργανώνουμε εξατομικευμένο πρόγραμμα αποκατάστασης με την βοήθεια των παραπάνω υπηρεσιών, δίνοντας την απαραίτητη προσοχή στην χειρουργημένη περιοχή.

 

Review in Google site

*** Ακολουθήστε μας στα social media & δείτε περισσότερα νέα και αποτελέσματα της φυσικοθεραπείας καταγμάτων στους ασθενείς μας ***