Σκολίωση – Κύφωση – λόρδωση

Οι παρεκκλίσεις της σπονδυλικής στήλης από τους φυσιολογικούς άξονες συνήθως προκαλούν μυοσκελετικούς πόνους, δυσκαμψία, μυική αδυναμία, αναπνευστική δυσχέρεια, καθώς και προβλήματα στα άνω και κάτω άκρα.

Είναι γεγονός ότι πλέον οι αλλαγές σε αυτά τα προβλήματα είναι ιδιαιτέρως υπολογίσιμες, θεραπευτικά και αισθητικά, αρκεί να υπάρξει ο σωστός συνδυασμός φυσικοθεραπευτικών τεχνικών αλλά και η προσωπική τήρηση ενός σύντομου απλού προγράμματος με το πέρας της συνεδρίας.

Μετά από λήψη του ιστορικού σας και φυσικοθεραπευτική αξιολόγηση προβαίνουμε στο καταλληλότερο για εσάς θεραπευτικό πρόγραμμα που κυρίως περιλαμβάνει:

  1. manual therapy, κυρίως για αντιμετώπιση υποκινητικών και δυσλειτουργικών περιοχών και μείωση μυοσκελετικού πόνου
  2. τεχνικές μαλακών μορίων – βελονισμός
  3. θεραπευτική άσκηση – επίτευξη ορθοσωμίας
  4. τρισδιάστατη διόρθωση με ασκήσεις της μεθόδου Schroth, βελτιώνοντας τις ασυμμετρίες της σπονδυλικής στήλης σε συνδυασμό με αναπνευστικές ασκήσεις
  5. personal training
  6. aqua training
  7. πελματογραφία και ιατρικά ορθωτικά πέλματα, όταν η αιτία της σκολίωσης είναι ανισοσκελία των κάτω άκρων. Σε αυτή την περίπτωση εξισσοροπούμε το έλλειμμα ύψους μέσω των ειδικών ιατρικών ορθωτικών πελμάτων και η σκολίωση παύει να υφίσταται.

 

#ασθενής 47 χρόνων

#κύφωση σπονδυλικής στήλης

#Ασθενής 32 χρόνων – Σκολίωση

#1 συνεδρία χειροπρακτικής

#ασθενής 38 χρόνων

#σκολίωση σπονδυλικής στήλης

#ασθενής 29 χρόνων

#κύφωση σπονδυλικής στήλης

*** Ακολουθήστε μας στα social media & δείτε περισσότερα νέα και αποτελέσματα της φυσικοθεραπείας σε σκολίωση, κύφωση, ή και λόρδωση στους ασθενείς μας ***